Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA

Kémiai folyamatok és technológiák
Dr. Viskolcz Béla, egyetemi tanár

 

A tématerület kiterjed mind a molekuláris, mind a kolloid rendszerek kémiájának művelésére. Ebben támaszkodik a kialakult kémiai diszciplínákra: szervetlen kémia, szerves kémia, fizikai kémia, kolloid kémia, makromolekulák kémiája, analitikai kémia. Az alaptudományok és technológiák kölcsönhatásban végbemenő fejlődése teszi lehetővé azt, hogy a vegyipar képes a növekvő volumen, minőség, és csökkenő környezeti kockázat igényének megfelelni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges továbbfejleszteni a kémiai, művelettani  alapismereteket, növelni azt a képességet, amely a számítógépes modellezésen, tervezésen, folyamatirányításon keresztül lehetővé teszi  a kémiai folyamatok megvalósításához szükséges berendezések tervezését, a technológiák optimalizálását és maximális hatékonyságú működtetését.

A tématerületet választó kutatása megvalósulhat egy- egy diszciplínán belül, de irányulhat  az anyagok előállításánál, tulajdonságaik módosításánál alkalmazott szervetlen és szerves kémiai technológiáknak, a vegyipari műveleteknek,  a vegyipari rendszerek optimálásának az adatok értékelésének és feldolgozásának  kutatása.

A Doktori Iskoláról további információ ITT található.