Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ANYAGMÉRNÖKI ALAPSZAK (BSc)

Vegyipari technológia szakirány
szakirány felelős: Viskolcz Béla egytemi tanár

 

Nappali, levelező és duális formában

Az alapszak ismeretanyaga a korábbi képzési rendszer anyag-, illetve kohómérnöki szakjain nyújtott képzésnek felel meg. A végzettjeink az anyagok – például fémek, kerámiák, műanyagok – szerkezetének és tulajdonságainak szakemberei. Új, korszerű szerkezetű anyagokat, például nagy tisztaságú fémeket, nagy szilárdságú fémötvözeteket, üvegeket, kötőanyagokat fejlesztenek, terveznek, gyártanak, és kutatják ezek felhasználási lehetőségeit. A hallgatóknak ehhez el kell sajátítaniuk a különböző anyagok összetételének, szerkezetének és tulajdonságainak összefüggéseit.

Vegyipari technológia szakirány
szakirány felelős: Viskolcz Béla egytemi tanár

A Célunk az ipar számára olyan környezettudatos kreatív mérnökök képzése, akik képesek vegyipari- gyógyszeripari- alapanyagokat és végtermékek mellett polimereket előállítani. Az anyagok előállítása mellett különös hangsúlyt fektetünk a racionális molekulatervezésre és vegyipari technológiák tervezésére és üzemeltetésére. A hallgatók ezenfelül megismerkednek a polimer fajtáival kémiai és fizika tulajdonságaival,  viselkedésükkel, és alkalmazhatóságukkal. Gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a polimerek előállításában, vizsgálatában, feldolgozásában valamint a polimerekkel kapcsolatos iparágak működésében.

VEGYÉSZMÉRNÖKI ALAPSZAK (BSc)

 

Nappali és duális formában

A vegyipar széleskörű összefogásának is köszönhetően, a magas szintű vállalati igényeknek megfelelve 2019. szeptemberétől Miskolcon, a vegyipar szívében elindítjuk vegyészmérnöki alapszakunkat. A képzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel bevezeti a kar a személyre szabott oktatási modellt is: hallgató-páronként 1-1 fiatal mentoroktatót nevezünk ki a tanulmányok segítése érdekében. A képzést hagyományos és duális formában is indítjuk.

A Vegyészmérnöki BSc képzés után folytathatod tanulmányaidat Anyagmérnök MSc képzésben, a vegyiparitechnológia specializáción!

 

 

Az új képzés indítását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a vegyipar fellegvárában a sikeres vegyipari vállalatok – a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – példaértékű összefogása tette lehetővé, hiszen a cégek számára egyértelmű, hogy a versenyképesség folyamatos fejlesztéséhez biztosítani kell a megfelelő szakember-utánpótlást.