Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ANYAGMÉRNÖK KÉPZÉS (MSc)

Vegyipari technológia szakirány
szakirány felelős: Dr. Lakatos János egyetemi docens

 

Olyan mérnökök képzése a cél, akik az anyagok (például fémek és ötvözeteik, kerámiák és szilikátok, polimerek és műanyagok) szerkezetével, tulajdonságaival, viselkedésével foglalkozó alaptudományokban szerzett ismereteik birtokában képesek a technológiák tervezésére, működtetésére, kutatási-fejlesztési feladatok ellátására. Minden mesterjelölt szakirányt és kiegészítő szakirányt választ tanulmányai során.

A Vegyipari technológia szakirány azon túl, hogy megteremti az ezen a szakirányon végzett BSc hallgatók továbbképzésének lehetőségét, továbbtanulási lehetőséget kínál mindazoknak, akik a vegyipar, a műanyagipar, a környezetvédelem, az élelmiszeripar és az egészségügy kémiai technológiai feladatainak megoldásával foglalkoznak vagy később szeretnének foglalkozni. A négy féléves mester képzés során a hallgatók olyan további kémiai, kémiai technológiai, művelettani ismeretekre tesznek szert, amelyek képessé teszik őket a vegyipari technológiák biztonságos irányítására, továbbfejlesztésére, a gazdaságos működéshez szükséges optimális feltételek kísérleti meghatározására, modellszámítások végzésére. A képzés során megszerezhető ,,hasznosítható tudás,, garanciája az, hogy a vegyipari nagyvállalatok mérnökei oktatókként részt vállalnak a képzésben. Az ismeretek a részben üzemekben megvalósuló képzés során az életből, a gyakorlatból meríthetők, a szakmát gyakorló szakemberektől sajátítható el. A jövőben kapacitását, termékskáláját tovább bővítő regionális vegyipar helyben is biztos elhelyezkedést kínál a képzési területet választóknak. A visszajelzések szerint elégedettek a vegyipari technológia szakirányon végzett hallgatóinkkal.